Webinar PTSS voor ziekenhuispersoneel

17 maart 2022 | 20.00 – 21.30 uur

Wist u dat ongeveer 1 op de 10 patiënten die u behandelt in het ziekenhuis een Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS) heeft? Dit kan bij iedereen voorkomen: van vrouwen met een bevallingstrauma tot veteranen en van patiënten met kanker tot mensen die een werkongeluk hebben gehad.

Tijdens een verdiepend webinar op donderdag 17 maart 2022 leert GZ-psycholoog en psychotraumatherapeut Annemieke Wiersema-Ouwehand u hoe u om moet gaan met patiënten met PTSS. Ze geeft u praktische informatie over wat PTSS precies is, op wat voor manieren het bij uw patiënten in de tweede lijn naar voren komt en hoe u het kan voorkomen.

Met voorbeelden uit de praktijk neemt u kennis van de uitingsvormen van PTSS, zodat in toekomst u nog adequater en sneller in staat bent deze patiënten met vertrouwen te behandelen en waar nodig door te verwijzen. Daarnaast zijn er tips en adviezen voor alle medewerkers in een ziekenhuis over het omgaan met patiënten met PTSS.

U leert in dit webinar:

  • Wat PTSS (Posttraumatische stress-stoornis) is;
  • Hoe het zich kan uiten;
  • Hoe u het herkent in het ziekenhuis;
  • Omgaan met patiënten met PTSS;
  • De belangrijkste behandelingen en verwijsmogelijkheden.

Inschrijven (via Zoom)

webinar ptss - afb 2 - 1080x1080
webinar ptss - afb 3 - 1080x1080

Praktische informatie

Datum: 
Donderdag 17 maart 2022

Tijd: 
20.00 – 21.30 (zonder pauze)

Locatie: 
Online via Zoom

Kosten: 
Slechts € 35,-

Accreditatie: 
Accreditatie door ABAN (bekijk hier de lijst met aangesloten beroepsverenigingen), V&VN, NVBMH, NVAM en LV POH-GGZ is verleend voor 2 punten. Accreditatie bij het VSR is in aanvraag.

Doelgroep: 
Ziekenhuispersoneel, waaronder psychiaters, verpleegkundigen en fysiotherapeuten

Inschrijven (via Zoom)

Biografie Annemieke Wiersema-Ouwehand

Annemieke Wiersema-Ouwehand (1967) is opgegroeid in Duitsland als kind van een beroepsmilitair en een verpleegkundige. Vanaf haar 16e jaar woonde ze in Nederland en heeft daar het VWO afgemaakt. In 1986 is ze Psychologie gaan studeren in Groningen aan de RUG, waar ze is afgestudeerd in Klinische Psychologie. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen (18 en 16 jaar) en woont en werkt in Assen.

Binnen haar werk als psycholoog heeft ze zich gespecialiseerd in de behandeling van PTSS. Dat werk doet ze de laatste 20 jaar als vrijgevestigde GZ-psycholoog en psychotraumatherapeut. Daarvóór heeft ze diverse werkgevers gehad, waaronder de Landmacht en GGZ Drenthe. Sinds 2018 is ze naast haar werk begonnen met het ontwikkelen en geven van diverse cursussen over PTSS voor het personeel van het UMCG en het WZA.

BACK