Webinar: Online werken voor zorgprofessionals (met name ggz)

De noodzaak van online behandelen is door COVID-19 in een stroomversnelling terechtgekomen. Nu zorgprofessionals hun zorg niet meer op de normale manier kunnen verlenen, zijn er veel vragen over de mogelijkheden van op afstand behandelen via e-health.

Dr. Tim Wind (klinisch psycholoog), Bram van der Boom (psychiater) en Bart Vemer (GZ-psycholoog) vormen samen eHealthspecialists. Samen hebben zij meer dan 20 jaar ervaring in online behandelen. Zo wijzen zij zorgprofessionals, met name in de ggz, de weg. In samenwerking met prof. dr. Heleen Riper en PsyXpert geven zij een gratis webinar over online behandelen.

In het webinar vertellen zij over de voordelen van online behandelen en ontkrachten ze hardnekkige mythes, bijvoorbeeld dat e-health niet evidence-based zou zijn of geen therapeutische relatie tot stand brengt. Daarnaast bespreken zij hoe je online EMDR, schematherapie en groepstherapie geeft, en wat een beveiligd programma is om te behandelen via video. Ook delen zij hun ervaringen uit de dagelijkse praktijk.

De webinar is on demand te zien via Prelum Steunt.

BACK