Van geneesmiddelenbeleid tot nepnieuws

Prelum gaat via dit blog de komende periode het videojournaal ‘Coronanieuws’ van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) onder de aandacht brengen. Het IVM is meteen vanaf de komst van het coronavirus in Nederland van start gegaan met een wekelijks bulletin op YouTube.

‘De kennis over geneesmiddelen en vaccins bij COVID-19 ontwikkelt zich razendsnel’, zegt IVM-directeur Ruud Coolen van Brakel, die tevens presentator van het journaal is. ‘We zijn dit nieuws gaan verzamelen en handzaam gaan vertalen in een wekelijks audiovisueel coronanieuws. Ook nieuws over de beschikbaarheid van middelen, aangepaste richtlijnen, rondgaand nepnieuws en geneesmiddelenbeleid wordt verzameld en vertaald in direct bruikbare informatie voor de praktijk.’

Tijdens de zomerperiode zal het IVM ook uitzendingen verzorgen, maar dan tweewekelijks. De komende edities verschijnen op vrijdag 6 augustus en 20 augustus. Het journaal kan vanaf die data ook via Prelum Steunt bekeken worden.

Eerdere journaals zijn terug te zien op de website van het IVM of YouTube.

Hieronder editie 18 van het coronanieuws (24 juli) met onder andere de nieuwste informatie over effecten van medicinale behandeling van COVID-19 en de ontwikkelingen in vaccins, nieuwe onderzoeken en voorschrijfgedrag tijdens de coronapandemie.

BACK