Prelum wil de zorgprofessional helpen tijdens de coronacrisis. Hiervoor hebben we het project Prelum Steunt opgestart. Via deze website stellen wij een kennisbank, blog én webinaromgeving gratis ter beschikking. Doorlopend vind je hier wetenschappelijke en nuttige informatie, die je direct kunt toepassen tijdens je werkzaamheden. Tevens organiseren we webinars en podcasts, en delen onze auteurs hun ervaringen. Zo proberen we de zorgprofessional in deze tijd zo goed mogelijk te ondersteunen.

Podcasts

Hier kun je verschillende podcasts beluisteren. Op regelmatige basis zullen nieuwe podcasts over relevante onderwerpen worden gepubliceerd.

Heb je zelf een bijdrage of een suggestie? Neem dan contact met ons op via prelumsteunt@prelum.nl.

PiL in de Praktijk – Aflevering 6

Vallen en valpreventie, en: continuïteit in tijden van corona – 27 maart 2020

De crisis rond het coronavirus raakt ons allemaal in meer of mindere mate. Wat gebeurt er als je als huisarts of als apotheker zelf ziek wordt? En wat kunnen huisartsen en apothekers in zo’n situatie van elkaar verwachten?

Verder in deze aflevering aandacht voor de relatie tussen vallen en antidepressiva, waarover in het maartnummer van tijdschrift PiL een nascholingsartikel verscheen met e-learning. Daan en Nancy gaan bovendien in gesprek met Stéphanie van Emmerik, projectleider eerstelijnszorg, over het multidisciplinaire Zorgprogramma Valpreventie van gezondheidscentrum Oog in Al in Utrecht, waarbij ook de opticien en de diëtist een rol hebben.

NTVT DentTalk – Aflevering 1

Het coronavirus in de mondzorgpraktijk – 2 maart 2020

In deze podcast is prof. dr. Fred R. Rozema te gast. Naast hoogleraar orale geneeskunde aan het ACTA en het Amsterdam UMC is Rozema lid van de ACTA-groep Infectiepreventie. Hoofdredacteur dr. Casper P. Bots gaat met hem in gesprek over het coronavirus. Hoe dien je als mondzorgverlener te handelen nu dit virus zich wereldwijd zo snel verspreidt? Hoe zit het met de symptomen? Is het geven van een hand besmettelijk? Helpt desinfecteren voldoende?

BACK