Prelum Steunt gaat een nieuwe fase in

Beste zorgprofessionals,

IJsbrand Theunissen & André Matera – Directie Prelum

De eerste piek van de coronacrisis ligt achter ons. Nederlanders en zorgprofessionals in het bijzonder pakken het ‘normale’ leven weer op binnen nieuwe en aangepaste omstandigheden. Als uitgeverij begonnen wij twee maanden geleden het project Prelum Steunt, dit met als doel om u door middel van kennis een helpende hand te bieden. Tijd voor een tussenbalans.

Ruim 30 duizend zorgprofessionals hebben de afgelopen periode gebruik gemaakt van onze Covid-19 kennisbank, onze speciaal geproduceerde webinars en het blog op de Prelum Steunt website. Wij hebben u ook opgeroepen om verzoeken voor kennis en steun in te sturen. Die oproepen bleken heel divers.

Voor tandartsen hebben we in samenwerking met het Nederlands Tijdschrift Voor Tandheelkunde een webinar over de impact van het coronavirus op de mondzorg georganiseerd. Samen met het KNGF informeerden we fysiotherapeuten over behandelstandpunt en revalidatie van coronapatiënten. We publiceerden een baanbrekend artikel over Trombo-embolische complicaties voor Covid-19 patiënten en we leerden alle typen zorgverleners meer over leefstijl in relatie tot het vakgebied.

Maar naast het bieden van vakinhoudelijke informatie hebben we ook geprobeerd om iedereen een hart onder de riem te steken en op andere manieren te steunen. Niet in de laatste plaats door persoonlijke ervaringen van zorgprofessionals zelf te delen via onze kanalen. Maar we waren ook actief binnen de ouderenzorg en konden we een verpleeghuis voorzien van tablets voor cliënten, zodat deze in contact kunnen blijven met hun families in tijden van geen bezoek. We lieten verpleegkundigen hun collega’s in het zonnetje zetten en we gaven u zelfs tips voor videobellen.

Hopelijk heeft u van onze inspanningen iets kunnen leren. Wij hebben in ieder geval veel geleerd over uw kennisbehoefte. Die kennis willen wij gebruiken om nieuwe bij- en nascholingsformules te ontwikkelen. Zo zijn bijvoorbeeld nu al de eerste masterclasses voor psychiaters en verpleegkundigen online in plaats van fysiek doorgegaan. In de toekomst gaan wij waardevolle informatie niet alleen in de vorm van producten beschikbaar maken, maar ook gratis aanbieden. Hiervoor kunt u terecht op onze website Prelum.nl en wij houden u op de hoogte via onze nieuwsbrieven en social media kanalen.

Tot slot willen wij jullie, zorgprofessionals vanuit ons team bedanken voor de prestaties die jullie hebben geleverd en nog dagelijks aan iedereen leveren.

Namens alle collega’s van Prelum,
IJsbrand Theunissen en Andre Matera
directie Prelum

BACK