Informatie voor boekhandels

Prelum beschikt over een integraal fonds bij het Centraal Boekhuis, waardoor alle boekuitgaven uit depot te bestellen zijn. Prelum levert – ook bij directe bestellingen – altijd op DUD-voorwaarden uit. Uitzonderingen zijn voorbehouden aan de uitgever.

Voor retouren door wederverkopers en retouren die via het Centraal Boekhuis en/of de Vervoerscentrale worden aangevraagd via CB Online, hanteert Prelum specifieke richtlijnen.

Voor meer informatie kan de boekhandel contact opnemen met Diana Verheijke (030-63 55 060) of een e-mail sturen aan boekhandel@prelum.nl. Aan dit adres kunnen ook bestellingen worden gestuurd.

 

SEW-retourafspraken en CB Online (SEW = school- en wetenschappelijke boeken)

Sinds 2005 is in de zogenaamde Depotovereenkomst de SEW-retourenregeling niet meer opgenomen. Sinds 15 juni 2013 is dit in CB Online ook technisch niet meer mogelijk. Dit betekent dat S&W-uitgevers en -boekverkopers afspraken over retouren zelf onderling moeten regelen.

Heeft u hier vragen over? Kijk dan op www.cb-logistics.nl of neem contact op met uw vaste contactpersoon bij het Centraal Boekhuis.

Retourenbeleid

Richtlijnen voor retouren door (online) wederverkopers.

Klik hier (pdf)

BACK