Leefstijl

Prelum heeft brede aandacht voor het thema leefstijlgeneeskunde. Een gezonde leefstijl kan niet alleen worden ingezet ter preventie, maar ook als behandeling van veelvoorkomende aandoeningen. Maar wat is nou écht gezond? Het is belangrijk om je patiënten objectieve en begrijpelijke informatie te bieden over de invloed van leefstijl op hun gezondheid. Prelum biedt onafhankelijke, geaccrediteerde en praktijkgerichte nascholing die voorziet in deze behoefte.

Webinars

Meld je hier aan voor onze live webinars over leefstijlgerelateerde thema’s en onderwerpen. Deze pagina zal voortdurend geüpdatet worden met aankondigingen van nieuwe webinars.

Onderaan de pagina vind je het webinar ‘Zorg voor patiënten? Zorg voor jezelf!’, dat je gratis kunt terugkijken. De andere webinars zijn uitsluitend live te volgen, en worden dus niet na afloop on demand aangeboden.

Heb je zelf een bijdrage of een suggestie? Neem dan contact met ons op via leefstijl@prelum.nl.

Het microbioom

Webinar van maandag 9 november (20.00 tot 21.30 uur)

In dit webinar zal gezondheidswetenschapper Karen Koning je meer vertellen over het microbioom. Ze gaat uitgebreid in op de rol die darmbacteriën spelen binnen het immuunsysteem en binnen de darm-hersen-as.

Na afloop van dit webinar heb je antwoord op de vragen:

  • Wat is het microbioom? Wat is de rol van deze bacteriën?
  • Hoe beïnvloeden deze bacteriën de integriteit van de dunne darm, het immuunsysteem en de darm-hersen-as? Wat kan dit betekenen voor patiënten met allergieën of depressieve klachten?
  • Hoe kun je de bacteriën zelf positief beïnvloeden?
  • Wat is de invloed van medicatie op bacteriën en de mogelijke rol van probiotica?
  • Wat is het belang van de eerste 1000 dagen?

Kosten deelname webinar
€ 50 voor niet-leden en -abonnees
€ 35 voor abonnees van (titels van) Prelum en leden Vereniging Arts en Leefstijl 

Accreditatie
In aanvraag bij KNMG (ABAN), VSR, NVvPO, V&VN

Alleen live deelname aan dit webinar is mogelijk. Het webinar is niet achteraf terug te kijken.

Zorg voor patiënten? Zorg voor jezelf! (Prelum & Vereniging Arts en Leefstijl)

Webinar van woensdag 15 april 2020

Als zorgprofessional maak je momenteel drukke en spannende tijden mee. Je eerste prioriteit is natuurlijk de zorg voor je patiënten. Maar zeker zo belangrijk is hoe jij voor jezelf zorgt. In dit webinar legt huisarts Karel Bos (Vereniging Arts en Leefstijl) uit waarom een gezonde leefstijl juist nu essentieel is voor de vitaliteit en weerstand, fysiek én mentaal, van jou en je patiënten.

Dit webinar werd live bijgewoond door 2092 zorgprofessionals. Klik hier om de presentatie (pdf) te downloaden. De antwoorden op de vragen uit de Q&A die niet tijdens het webinar zelf aan bod konden komen, zijn hier te vinden.

BACK