Leefstijl

Prelum heeft brede aandacht voor het thema leefstijlgeneeskunde. Een gezonde leefstijl kan niet alleen worden ingezet ter preventie, maar ook als behandeling van veelvoorkomende aandoeningen. Maar wat is nou écht gezond? Het is belangrijk om je patiënten objectieve en begrijpelijke informatie te bieden over de invloed van leefstijl op hun gezondheid. Prelum biedt onafhankelijke, geaccrediteerde en praktijkgerichte nascholing die voorziet in deze behoefte.

Webinars

Meld je hier aan voor onze live webinars over leefstijlgerelateerde thema’s en onderwerpen. Deze pagina zal voortdurend geüpdatet worden met aankondigingen van nieuwe webinars. Wil je op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

Onderaan de pagina vind je het webinar ‘Zorg voor patiënten? Zorg voor jezelf!’, dat je gratis kunt terugkijken. De andere webinars zijn uitsluitend live te volgen, en worden dus niet na afloop on demand aangeboden.

Heb je zelf een bijdrage of een suggestie? Neem dan contact met ons op via leefstijl@prelum.nl.

Generatie Y&Z, (Mentale) Gezondheid en Weerbaarheid
“De urgentie & het belang van een integrale leefstijlbenadering”
Webinar op woensdag 8 maart 2023 (20.00 – 21.30 uur)

Tijdens dit webinar op woensdag 8 maart bespreekt Wico Mulder – Arts Maatschappij & Gezondheid en netwerkadviseur (Mentale) Gezondheid & Welbevinden – de huidige stand van zaken m.b.t. de mentale gezondheid van jongeren in Nederland. Vanuit een brede en verdiepende blik en focus op promotie van gezondheid (salutogenese) wordt ingegaan op thematieken als o.a. vroegkinderlijk trauma (ACE) en SOLK/ALK. Daarnaast wordt een integrale (gespreks)methodiek & tool gedeeld die ondersteunend en helpend is bij de begeleiding en behandeling van jongeren; het zogenaamde “Kwetsbare Gesprek”. Als laatste worden er diverse tips en tricks gedeeld ten aanzien van landelijke on- en offline-initiatieven op het gebied van hulp en ondersteuning van jongeren.

Kosten deelname live webinar
€ 35,- voor abonnees en lezers van (1 van de titels van) Prelum, AccreDidact of leden van Vereniging Arts & Leefstijl
€ 55,- voor niet-abonnees

Accreditatie
Geaccrediteerd voor 2 nascholingspunten bij V&VN en LV POH-GGZ. Accreditatie voor 2 punten bij ABAN (bekijk hier de lijst met aangesloten beroepsverenigingen), VSR en NVvPO is in aanvraag.

Andere zorgprofessionals en apothekers ontvangen na afloop op verzoek een certificaat.

Alleen live deelname aan dit webinar is mogelijk. Het webinar is niet achteraf terug te kijken.

Zorg voor patiënten? Zorg voor jezelf! (Prelum & Vereniging Arts en Leefstijl)

Webinar van woensdag 15 april 2020

Als zorgprofessional maak je momenteel drukke en spannende tijden mee. Je eerste prioriteit is natuurlijk de zorg voor je patiënten. Maar zeker zo belangrijk is hoe jij voor jezelf zorgt. In dit webinar legt huisarts Karel Bos (Vereniging Arts en Leefstijl) uit waarom een gezonde leefstijl juist nu essentieel is voor de vitaliteit en weerstand, fysiek én mentaal, van jou en je patiënten.

Dit webinar werd live bijgewoond door 2092 zorgprofessionals. Klik hier om de presentatie (pdf) te downloaden. De antwoorden op de vragen uit de Q&A die niet tijdens het webinar zelf aan bod konden komen, zijn hier te vinden.

BACK