Leefstijl

Prelum heeft brede aandacht voor het thema leefstijlgeneeskunde. Een gezonde leefstijl kan niet alleen worden ingezet ter preventie, maar ook als behandeling van veelvoorkomende aandoeningen. Maar wat is nou écht gezond? Het is belangrijk om je patiënten objectieve en begrijpelijke informatie te bieden over de invloed van leefstijl op hun gezondheid. Prelum biedt onafhankelijke, geaccrediteerde en praktijkgerichte nascholing die voorziet in deze behoefte.

Webinars

Meld je hier aan voor onze live webinars over leefstijlgerelateerde thema’s en onderwerpen. Deze pagina zal voortdurend geüpdatet worden met aankondigingen van nieuwe webinars. Wil je op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

Onderaan de pagina vind je het webinar ‘Zorg voor patiënten? Zorg voor jezelf!’, dat je gratis kunt terugkijken. De andere webinars zijn uitsluitend live te volgen, en worden dus niet na afloop on demand aangeboden.

Heb je zelf een bijdrage of een suggestie? Neem dan contact met ons op via leefstijl@prelum.nl.

Voeding in de spreekkamer
Webinar op woensdag 1 juni 2022 (20.00 – 21.30 uur)

Voeding wordt vaak gezien als een van de oorzaken van chronische ziekten. Maar voeding kan ook bijdragen aan de verbetering van chronische fysieke en mentale aandoeningen. In het webinar op woensdag 1 juni wordt, aan de hand van recente onderzoeken, door interventiecardioloog dr. Annemieke Jansen besproken hoe praktische en haalbare voedingsinterventies kunnen worden ingezet in het verminderen van fysieke en mentale klachten. Ook bespreken we voedingshypes en mythes aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en wordt de invloed van voeding op andere leefstijlpijlers zoals slaap en stress behandeld.

Kosten deelname live webinar
€ 55,- voor niet-abonnees
€ 35,- voor abonnees en lezers van (1 van de titels van) Prelum, AccreDidact of leden van Vereniging Arts & Leefstijl

Accreditatie
Geaccrediteerd voor 1 nascholingspunt bij ABAN (bekijk hier de lijst met aangesloten beroepsverenigingen) en voor 2 nascholingspunten bij VSR, V&VN, LV POH-GGZ en NVvPO.
Andere zorgprofessionals en apothekers ontvangen na afloop op verzoek een certificaat.

Alleen live deelname aan dit webinar is mogelijk. Het webinar is niet achteraf terug te kijken.

Help je patiënt uit de stresscirkel van slapeloosheid
Webinar op woensdag 22 juni 2022 (20.00 – 21.30 uur)

Slaap is een belangrijk onderdeel van het Leefstijlroer. Een gezonde slaap verlaagt de kans op het krijgen van allerlei fysieke en mentale aandoeningen en verhoogt de kwaliteit van leven. In Nederland is 25% tot 40% van de mensen niet tevreden over zijn slaap. Slechts een klein percentage van deze mensen zoekt hulp. En dat is zonder, want met behulp van gerichte adviezen en gedragstherapie is er veel winst te behalen.

Na het volgen van het webinar – dat plaatsvindt op woensdag 22 juni – kun je een patiënt met slaapproblemen gerichte uitleg en adviezen geven. Je verhoogt daarmee niet alleen het welbevinden van de patiënt, maar levert ook een bijdrage aan preventie van fysieke en mentale aandoeningen. Het webinar wordt verzorgd door arts, coach en ACT-docent drs. Aline Kruit.

Kosten deelname live webinar
€ 55,- voor niet-abonnees
€ 35,- voor abonnees en lezers van (1 van de titels van) Prelum, AccreDidact of leden van Vereniging Arts & Leefstijl

Accreditatie
ABAN (bekijk hier de lijst met aangesloten beroepsverenigingen), VSR, V&VN, LV POH-GGZ en NVvPO hebben het webinar met 2 nascholingspunten geaccrediteerd.
Andere zorgprofessionals en apothekers ontvangen na afloop op verzoek een certificaat.

Alleen live deelname aan dit webinar is mogelijk. Het webinar is niet achteraf terug te kijken.

Zorg voor patiënten? Zorg voor jezelf! (Prelum & Vereniging Arts en Leefstijl)

Webinar van woensdag 15 april 2020

Als zorgprofessional maak je momenteel drukke en spannende tijden mee. Je eerste prioriteit is natuurlijk de zorg voor je patiënten. Maar zeker zo belangrijk is hoe jij voor jezelf zorgt. In dit webinar legt huisarts Karel Bos (Vereniging Arts en Leefstijl) uit waarom een gezonde leefstijl juist nu essentieel is voor de vitaliteit en weerstand, fysiek én mentaal, van jou en je patiënten.

Dit webinar werd live bijgewoond door 2092 zorgprofessionals. Klik hier om de presentatie (pdf) te downloaden. De antwoorden op de vragen uit de Q&A die niet tijdens het webinar zelf aan bod konden komen, zijn hier te vinden.

BACK